nos

Goedemorgen! Radko Mladic, voormalige Bosnisch-Servische bevelhebber, hoort de uitspraak in hoger beroep tegen zijn levenslange gevangenisstraf. En de rechtbank Den Haag begint met de bespreking van het strafdossier over vlucht MH17.

Het weer: de zon schijnt volop, al start de dag in het noordoosten met wolkenvelden nevel of mist. Verder ontstaan er enkele stapelwolken. Het wordt 20 graden op de Wadden tot lokaal 25 in het zuidoosten. De komende dagen blijft het rustig zomerweer met maxima rond 25 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Radko Mladic, voormalige Bosnisch-Servische bevelhebber, hoort de uitspraak in hoger beroep tegen zijn levenslange gevangenisstraf. Die kreeg hij in 2017 van het Joegoslavië-tribunaal.
  • Het CBS komt met het inflatiecijfer over de afgelopen maand mei. Hoe hebben de prijzen zich ontwikkeld, is er een duidelijke stijging, een corona-effect?
  • De rechtbank Den Haag begint met de bespreking van het strafdossier over het neerstorten van vlucht MH17. Gisteren begon de inhoudelijke behandeling van de zaak. De bespreking gaat naar verwachting drie dagen duren.

Wat heb je gemist?

De GGD regio Utrecht heeft gisteravond met spoed 1200 Janssen-vaccins weggeprikt. Door een stroomstoring deed de koelkast waarin de vaccins lagen op de vaccinatielocatie in Nieuwegein het niet. Daarom waren de vaccins nog maar kort houdbaar.

Bij de vaccinatielocatie ontstond al snel een lange rij mensen die in aanmerking wilden komen voor een inenting zonder afspraak. Binnen twee uur stonden er genoeg mensen en kon de GGD de rest weer naar huis sturen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het dragen van mondkapjes en anderhalve meter afstand moet ook tijdens het EK. Maar welke maatregelen neemt de Arena nog meer om de wedstrijden veilig te kunnen bezoeken?

Bekijk het in deze video:

Zo wordt de Arena coronaproof voor het EK voetbal: 'We zijn er klaar voor'

Fijne dag!

STER reclame