De verbreding ter hoogte van Rijssen RTV Oost

De verbreding van de A1 tussen Azelo en Twello is afgerond. Vanochtend om 05.00 uur is de weg vrijgegeven. In beide richtingen zijn er nu drie rijstroken.

Het verkeer op de snelweg is de afgelopen jaren flink toegenomen en daarmee ook het aantal files. Rijkswaterstaat en demissionair minister Van Nieuwenhuizen (VVD) hopen dat met de uitbreiding zowel de files als het aantal ongelukken afneemt.

"De automobilist stond voor we begonnen altijd in de file bij Bathmen bij Deventer, zowel 's ochtends als 's avonds. Met deze verbreding is de capaciteit zodanig dat de files zullen verdwijnen", zegt omgevingsmanager Tonny Arissen van Rijkswaterstaat tegen RTV Oost.

De verschillende fases van de uitbreiding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo Rijkswaterstaat

De werkzaamheden voor de verbreding van de A1 begonnen in april 2019. Oorspronkelijk zou het hele project tien jaar in beslag nemen. Dat besloot de minister te versnellen met het oog op de verkeersveiligheid.

Rijkswaterstaat start volgend jaar met het tweede deel van het project, de verbreding van de A1 richting Apeldoorn. Daar komen in beide richtingen vier rijstroken.

De verbreding van de snelweg moet in 2025 klaar zijn. Het Rijk en de provincies Overijssel en Gelderland trekken er samen zo'n 400 miljoen euro voor uit.

STER reclame