Christian Horner kijkt geconcentreerd tijdens de GP van Azerbeidzjan Red Bull Content Pool

De emoties vlogen zondag door de pitstraat in de Formule 1 na de Grand Prix van Azerbeidzjan. Gemengde gevoelens bij Red Bull, wanhoop bij Mercedes en een brede glimlach voor Sebastian Vettel, die tweede werd en weer eens op het podium stond.

De klapband van Max Verstappen, die op dat moment in een zetel richting zijn dertiende zege aan het rijden was, in de 47ste ronde van de race was een dreun voor Red Bull Racing.

Onderzoek

Teambaas Christian Horner zegt in samenwerking met bandenleverancier Pirelli onderzoek te doen naar het incident. "De banden van Max zagen er nog behoorlijk goed uit en er was geen indicatie of waarschuwing dat dit zou gebeuren. Alles was onder controle en we namen ook geen risico's."

"De banden zijn nog goed intact, dus we zullen met Pirelli een reconstructie maken van wat er is gebeurd", aldus Horner.

Sergio Pérez redde de meubelen voor Red Bull door de overwinning binnen te halen. Toch had het volgens Horner weinig gescheeld of Pérez had de finish niet gehaald.

"Ik vreesde dat we nog meer drama zouden krijgen, want Sergio had een hydraulisch probleem. Het was daarom heel erg spannend of hij de race kon afmaken", bekende de teambaas.

"Het was een achtbaan, maar door de fout van Hamilton kantelde alles weer. Ik was heel erg opgelucht dat Sergio het einde van de race wist te halen. Ik ben in 1 uur 28 jaar ouder geworden."

Max Verstappen baalt van zijn klapband Getty Images

Horner doelde op de kapitale fout van Hamilton, die op zijn stuur onbewust aan de instellingen van zijn remmen had gezeten. "Ik zat aan een knop waardoor alleen de remmen aan de voorkant werkten", legde de Brit schuldbewust uit.

Pijnlijke ervaring

Hamilton verspeelde hierdoor de kans om in het WK-klassement flink uit te lopen op Verstappen. "Het was echt een pijnlijke ervaring, maar ik had ook pech. Hetzelfde gold voor Max. Deze dingen kunnen gebeuren."

Hamilton vindt dat Red Bull momenteel in het voordeel is. "Het was vandaag heel lastig om ze bij te houden. Het is duidelijk dat zij momenteel het snelste team zijn."

Teambaas Toto Wolff bekritiseerde vooral de matige indruk die Mercedes maakt tijdens de pitstops. "Het is onacceptabel dat we tijdens de pitstops vele secondes verspelen. Het neemt gewoon teveel tijd in beslag. We kunnen niet op deze manier punten in het kampioenschap blijven verspelen."

De volgende grand prix staat op zondag 20 juni op het programma. Dan wordt de Grand Prix van Frankrijk verreden.

STER reclame