NOS SportAangepast

Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen pakken World Tour-goud in Ostrava

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben op het viersterren World Tour-toernooi in het Tsjechische Ostrava goud veroverd. Ze klopten in een spannende finale het als eerste geplaatste Tsjechische duo Ondrej Perusic en David Schweiner met 13-21, 21-19, 15-13.

Het Nederlandse koppel, dat al een olympisch ticket op zak heeft, stond voor de zeventiende keer op het World Tour-podium en voor de zesde keer op de hoogste trede. De laatste keer dat ze een toernooi op de World Tour wonnen, was in 2018.

Karakter

In de openingsset was Schweiner niet te passeren. Hij scoorde zes punten met zijn blok. Brouwer en Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013, wisten dat blok in het vervolg vaker te omzeilen en kwamen op 1-1 in sets.

In de derde set toonden Brouwer en Meeuwsen, die als 22ste geplaatst waren op het toernooi in Tsjechië, karakter; ze kwamen terug van 6-10 en op hun eerste matchpoint sloegen ze toe.

Zaterdag schakelden Brouwer en Meeuwsen landgenoten Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde uit.

Varenhorst en Van de Velde hadden in Ostrava bij de eerste drie moeten eindigen om in aanmerking te komen voor een olympisch startbewijs. Later deze maand, in Den Haag, strijden zij voor hun laatste kans tijdens het OKT.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl