Jelina Svitolina
NOS Sport

Svitolina kan koffers pakken, Kenin en Swiatek door op Roland Garros

Jelina Svitolina is op Roland Garros niet door de derde ronde gekomen. De als vijfde geplaatste Oekraïense verloor met 3-6, 2-6 van de Tsjechische Barbora Krejcíková, de nummer 33 van de wereld.

Krejcíková, die vorige maand haar vorm al had getoond door op het gravel van Straatsburg haar eerste WTA-titel te pakken, kende nauwelijks problemen met drievoudig kwartfinaliste Svitolina.

Svitolina leverde in beide sets haar eerste servicegame in, om vervolgens ook meteen terug te breken. De Oekraïense speelde echter te wisselvallig om het evenwicht in de sets lang in stand te houden. Krejcíková staat voor het tweede jaar op rij in de achtste finales.

Sloane Stephens

Ze stuit in de volgende ronde op Sloane Stephens. De Amerikaanse (WTA-59) was met 6-3, 7-5 te sterk voor de Tsjechische Karolína Muchová, wier landgenote Karolína Plísková (WTA-10) een ronde eerder al over Stephens was gestruikeld.

In de tweede set wist Muchová (WTA-19) twee keer een break te repareren, maar bij 5-5 werd de halvefinaliste van de Australian Open opnieuw gebroken (nu op love na een ongelukkige netbal), waarna Stephens het op eigen service afmaakte. Stephens haalde voor de zevende keer de laatste zestien. De winnares van de US Open van 2017 was een jaar later verliezend finaliste in Parijs.

Tennisfans op Roland Garros, met een tennisbal in de vorm van het coronavirus op hun hoofd

Sofia Kenin, de verliezend finaliste van de vorige editie, worstelde zich met 4-6, 6-1,6-4 langs Jessica Pegula. In de Amerikaanse tweestrijd tussen de nummers 5 en 29 van de wereld was bij beide speelsters wisselvalligheid troef en eindigden twaalf games in een break. Kenin verspeelde in de eerste set een 3-0 voorsprong en was in de tweede de baas,al leverde ze haar opslag een keer op love in.

De Australian Open-kampioene van vorig jaar speelde ook in de derde set niet groots, mopperde soms flink, maar hield wel stand. Serverend voor de winst liet ze op haar tweede matchpoint haar tiende dubbele fout noteren, waarna ze met een servicewinner afsloot.

Iga Swiatek

Titelhoudster Iga Swiatek bereikte voor het derde jaar op rij de achtste finales. De als achtste geplaatste Poolse klopte de Estse Anett Kontaveit (WTA-31): 7-6 (4), 6-0. In de hoogstaande eerste set was het krachtsverschil klein. Kontaveit, die in 2020 Swiatek bij de Australian Open de baas was, forceerde direct een break en maakte daarna weinig fouten.

Alleen bij 3-2 haperde haar service en dat bleek fataal, want Swiatek brak terug en was later in de tiebreak net iets vaster. Swiatek tilde haar spel daarna naar een nog hoger niveau en daar kon Kontaveit niet tegenop. De Poolse is in Parijs nu al tien duels (zeven vorig jaar en drie in deze editie) zonder setverlies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl