Beachvolleybalduo Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde
NOS Sport

Brouwer/Meeuwsen verspert Varenhorst/Van de Velde weg naar olympisch ticket

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde waren nog twee zeges verwijderd van een olympisch ticket, maar zagen hun poging stranden tegen landgenoten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. In de kwartfinales van het het viersterren World Tour-toernooi in het Tsjechische Ostrava waren zij in twee sets (21-19, 21-18) te sterk.

Varenhorst en Van de Velde hadden eerder op zaterdag hun Letse concurrenten (het duo Samoilovs/Smedins) zien verliezen, waardoor een derde plaats in Ostrava voldoende was geweest om via de olympische ranglijst plaatsing voor Tokio af te dwingen.

Ze kwamen echter niet voorbij Brouwer en Meeuwsen in de kwartfinales. Nadat Varenhorst/Van de Velde een voorsprong van drie punten had genomen aan het begin van de eerste set, nam Brouwer/Meeuwsen het initiatief over en gaf dat de rest van de set niet meer uit handen.

Ook in de tweede set keken Varenhorst en Van de Velde, die in de tweede ronde verrassend de Noorse nummers één van de wereld Mol en Sørum hadden verslagen, al snel tegen een achterstand aan. Brouwer en Meeuwsen, die al een olympische nominatie op zak hebben, lieten hun landgenoten niet meer langszij komen en maakten het karwei in twee sets af.

Laatste kans op OKT

Nu rest voor Varenhorst/Van de Velde het olympisch kwalificatietoernooi in Den Haag, dat op 23 juni begint. Alleen de winnaar van dat toernooi verdient een ticket voor de Spelen.

Katja Stam (l) en Raïsa Schoon (r)

Bij de vrouwen zitten er geen Nederlandse duo's meer in het toernooi. Raïsa Schoon en Katja Stam, die eerder in het toernooi wisten te stunten door de Braziliaanse nummers één van de plaatsingslijst Agatha en Duda te verslaan, verloren in de kwartfinales. Het als tweede geplaatste Canadese duo Pavan/Melissa was in drie sets te sterk.

Ook Sanne Keizer en Madeleine Meppelink kwamen niet verder dan de kwartfinales, waarin het tegen het Amerikaanse duo Sponcil/Claes onderuit ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl