Katja Stam (l) en Raïsa Schoon (r)
NOS SportAangepast

Opnieuw opvallende zege beachvolleybalsters Schoon en Stam in Ostrava

Beachvolleybalsters Raïsa Schoon en Katja Stam hebben ook in de tweede ronde van het viersterren World Tour-toernooi in het Tsjechische Ostrava voor een verrassing gezorgd. Het Nederlandse duo versloeg de Braziliaanse nummers één van de plaatsingslijst Agatha en Duda met 21-17, 21-15.

In de tweede kwalificatieronde in Ostrava hadden Schoon en Stam woensdag ook al voor een verrassing gezorgd. Ze wonnen in drie sets (21-18, 19-21 en 15-12) van Kerri Walsh-Jennings en Brooke Sweat uit Amerika. Daardoor strandde de poging van de 42-jarige drievoudig olympisch kampioene Walsh om voor de zesde keer olympische deelname af te dwingen.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink plaatsten zich ook voor de kwartfinales. Het als dertiende geplaatste Nederlandse duo was met 2-1 (17-21, 21-15, 15-9) te sterk voor de Duitse vrouwen Julia Sude en Karla Borger. Zaterdag stuit Keizer/Meppelink op Sarah Sponcil/Kelly Claes (VS, 9) en Schoon/Stam op Sarah Pavan/Melissa Humana-Paredes (Can, 2).

Keizer en Meppelink zijn al zeker van een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Stam en Schoon hebben nog een kleine kans. Eind juni is in Scheveningen een olympisch kwalificatietoernooi, dat is de laatste kans op kwalificatie voor de Spelen.

Van de Velde/Varenhorst en Boermans/De Groot ook door

Bij de mannen legden twee Nederlandse duo's in Ostrava beslag op een plek in de tweede ronde. Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst wonnen met 21-17, 24-26, 15-11 van Ben Saxton en Grant O'Gorman. Stefan Boermans en Yorick de Groot versloegen de Polen Grzegorz Fijalek en Michal Bryl met 19-21, 21-18, 15-10.

In de tweede ronde komen Boermans en De Groot zaterdag Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen tegen en dat betekent dat er in ieder geval een Nederlands team in de kwartfinales staat. Van de Velde en Varenhorst spelen tegen het als tweede geplaatste Noorse koppel Anders Mol/Christian Sørum.

Geen van de Nederlandse mannenkoppels heeft al een ticket voor de Spelen op zak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl