Orkun Kökcü in het duel met Azerbeidzjan Pro Shots
EK voetbal

De in Nederland geboren voetballers Halil Dervisoglu en Orkun Kökcü zijn door de Turkse bondscoach Senol Günes opgenomen in de EK-selectie.

Halil Dervisoglu, geboren in Rotterdam, brak door bij Sparta en maakte in januari 2020 de overstap naar Brentford FC. Na een niet al te succesvolle verhuurperiode bij FC Twente in de eerst helft van dit seizoen speelde hij het afgelopen halfjaar bij Galatasaray.

De 21-jarige aanvaller debuteerde vorige week voor het nationale team van Turkije tegen Azerbeidzjan. Die wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Hij luisterde zijn debuut op met een treffer. Afgelopen maandag speelde hij zijn tweede interland tegen Guinee (0-0).

Halil Dervisoglu viert zijn eerste goal voor Turkije Proshots

Feyenoorder Kökcü (20), geboren in Haarlem, speelde het afgelopen jaar met wisselend succes voor de Rotterdamse club. De middenvelder debuteerde in september 2020 voor Turkije en heeft inmiddels drie interlands op zijn naam.

Günes heeft in zijn EK-selectie ook ruimte vrijgemaakt voor Enes Ünal. De spits maakte in 2016 en 2017 indruk bij NAC Breda en FC Twente. Hij speelt inmiddels voor Getafe.

Ook een andere spits in de Turkse selectie zal voor Nederlanders geen onbekende zijn. De 35-jarige Burak Yilmaz scoorde in maart nog drie keer tegen het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd die met 4-2 werd gewonnen door de Turken.

Turkije speelt op 11 juni de eerste wedstrijd op het EK in en tegen Italië. De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini heeft debutant Giacomo Raspadori opgenomen in zijn definitieve selectie. De aanvaller van Sassuolo moet de concurrentie aangaan met Ciro Immobile van Lazio en Andrea Belotti van Torino.

Raspadori werd door Mancini teruggehaald uit de selectie van Jong Italië. De 21-jarige aanvaller scoorde dit seizoen in de Serie A zes keer in 27 wedstrijden.

De Italiaanse bondscoach maakte de selectie bekend in een avondvullende televisieshow. Het programma 'Notte Azzurra' duurde meer dan twee uur en ging tot na middernacht door. Eén voor één werden de spelers naar voren geroepen. Ook werd er gedanst, gerapt en werd het volkslied uit volle borst meegezongen.

STER reclame