Andrej Roeblev in actie in Parijs
NOS SportAangepast

Roeblev laat zich op Roland Garros verrassen door Struff, Nadal en Djokovic zonder setverlies door

Andrej Roeblev is in de eerste ronde van Roland Garros verrassend gestrand. De Rus, die dit jaar 29 van de 37 duels gewonnen had, verloor in vijf sets van Jan-Lennard Struff: 3-6, 6-7 (6), 6-4, 6-3, 4-6.

Het duel tussen de nummers 7 en 42 van de wereld leverde een heerlijk gevecht op. Beiden willen met harde klappen zo snel mogelijk het punt maken en dat zorgde voor veel prachtige winners. Roeblev verloor de tweede set ondanks een 5-2 voorsprong, maar bleef vechten en won overtuigend de derde en vierde set.

Het leek gedaan met het verzet van Struff, maar de Duitser rechtte de rug, brak in de laatste set Roeblev op 1-1 en gaf die break voorsprong niet meer weg.

Nadal na wat haperingen naar tweede ronde

De Spanjaard Rafael Nadal haalde wel de tweede ronde. De 13-voudig toernooiwinnaar won met 6-3, 6-2, 7-6 (3) van de Australiër Alexei Popyrin.

De als derde geplaatste Nadal was de mondiale nummer 63 een maand geleden in Madrid al eenvoudig de baas en leek ook nu een simpele zege te gaan boeken. De Spanjaard won met prima spel de eerste twee sets, maar ging daarna een stuk slordiger spelen.

Nadal zonder setverlies door op Roland Garros

Popyrin kwam steeds vaker onder de druk van Nadal uit en liep overtuigend uit naar 5-2. Bij het wisselen van kant was er nog even wat onenigheid. Popyrin klaagde bij de scheidsrechter dat hij te vaak op Nadal moest wachten, zowel bij het serveren als het retourneren. Nadal vond op zijn beurt dat een ballenjongen geregeld te veel tijd nam, waardoor juist hij moest wachten.

De Spanjaard, die vorig jaar zonder setverlies het toernooi won, speelde de irritatie het beste van zich af. Hij gaf iets meer gas, overleefde op 3-5 twee setpunten en maakte het karwei via de tiebreak toch nog in drie sets af.

Djokovic simpel door

Novak Djokovic bereikte eveneens met gemak de volgende ronde. De nummer een van de wereld was met 6-2, 6-4, 6-2 een maatje te groot voor de Amerikaan Tennys Sandgren.

Djokovic simpel langs Sandgren op Roland Garros

De nummer 66 van de wereld kon vooral in de tweede set aardig meedoen met de Roland Garros-winnaar van 2016. Liefst zes breekpunten creëerde hij in die set, maar de Serviër sloeg ze alle zes net zo makkelijk weer weg.

In de derde set won Sandgren de eerste game, maar daarna maakte Djokovic korte metten met z'n opponent, die hij voor de vierde keer in vier partijen versloeg. In de volgende ronde treft hij Pablo Cuevas, tegen wie hij nooit eerder speelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl