In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Veel politie aanwezig rond uitvaart voormalig kopstuk Satudarah

Honderden motorrijders, vrienden en nabestaanden hebben vanmiddag afscheid genomen van Etou's Belserang, voormalig president van de Amsteramse afdeling van motorclub Satudarah.

Bij de uitvaart was veel politie op de been. Vanwege de verwachte grote belangstelling was het gebied rondom de uitvaart aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Agenten mochten controleren op het bezit van vuurwerk en optreden tegen motorrijders die Satudarah-logo's op hun kleding droegen.

De gemeente Amsterdam laat weten dat de uitvaart zonder ordeverstoringen is verlopen. Wel zijn meer dan 150 stuks vuurwerk in beslag genomen, waaronder fakkels en verboden explosief vuurwerk.

De rouwstoet vertrok rond het middaguur vanaf de woning van Belserang in Amsterdam-Zuid. Veel motorrijders waren gekleed in geel en zwart; de clubkleuren van de verboden motorbende, meldt AT5. Ze vormden een erehaag op de Hoorneboeg in Zuidoost, waar de uitvaartdienst plaatsvond.

Bij het uitvaartcentrum in Amsterdam parkeerden veel motoren onder toeziend oog van agenten:

Veel motoren en veel politie bij uitvaart voormalig kopman Satudarah

Aan het eind van de middag werd Belserang naar begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam gebracht. Daar stonden honderden mensen de rouwstoet op te wachten en werd een erehaag gevormd. Met ronkende motoren en fakkels werd de stoet onthaald.

De politie sloot de toegang tot Zorgvlied tijdelijk af om te voorkomen dat er te veel mensen het terrein op gingen.

Bij het huis van Belserang werd gisteravond al een eerbetoon gebracht aan de voormalig president. Er werd minutenlang zwaar vuurwerk afgestoken. Ook verzamelden tientallen mensen zich bij een partytent waar harde muziek werd gedraaid.

Belserang overleed vorige week op 46-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Advertentie via Ster.nl