ANP

Goedemorgen! Reizen naar Duitsland is vanaf vandaag weer makkelijker voor Nederlanders, en de Jos Brink Prijs voor de verbetering van de positie van lhbti'ers wordt uitgereikt.

Eerst het weer: vandaag is er veel ruimte voor de zon en het blijft overal droog. Bij een matige noordoostelijke wind wordt het 18 tot 23 graden. En ook de komende dagen blijft het vrij zonnig en warm voorjaarsweer.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Nederland geldt voor Duitsland vanaf vandaag niet meer als 'hoog-risicogebied', maar als gewoon 'risicogebied'. Je hoeft daardoor onder meer geen negatieve test meer bij je te hebben om Duitsland binnen te komen.
  • De Jos Brink Prijs wordt uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die zich heeft ingezet voor de verbetering van de positie van lhbti'ers in de samenleving. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk.
  • De Giro d'Italia wordt afgesloten met een individuele, vlakke tijdrit van Senago naar Milaan. De Colombiaan Egan Bernal zit in een zetel voor de Giro-zege.

Wat heb je gemist?

De drie mannen die eerder deze week werden aangehouden vanwege het ongeluk met een kabelbaan in Noord-Italië, waarbij veertien mensen om het leven kwamen, zijn vrijgelaten uit de gevangenis. Dat melden Italiaanse media.

Twee van hen, leidinggevenden van het bedrijf dat de kabelbaan exploiteert, zijn op vrije voeten gesteld. De eigenaar van het bedrijf staat onder huisarrest.

De drie werden in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op verdenking van onder meer doodslag en nalatigheid. Justitie houdt hen verantwoordelijk voor de dood van de veertien slachtoffers.

Ander nieuws:

En dan nog even dit:

De Britse premier Boris Johnson (56) is gisteren in het geheim getrouwd met zijn vriendin, Carrie Symonds. De plechtigheid vond in besloten kring plaats in Westminster Cathedral, waar vorig jaar ook hun zoontje Wilfred werd gedoopt.

De 30 aanwezige vrienden en familieleden hadden vorige week in het grootste geheim de datum te horen gekregen en werden pas in de middag op de hoogte gesteld van de locatie.

De newlyweds zijn sinds december 2019 verloofd. De twee betrokken Dowing Street 10 toen de scheiding van Johnson met zijn vorige vrouw nog niet was afgehandeld. Het was de eerste keer dat een stel de ambtswoning ongetrouwd betrok.

Fijne dag!

STER reclame