Michael van Gerwen
NOS Sportโ€ขโ€ขAangepast

Van Gerwen pakt bonus van 25.000 pond na groepszege Premier League

Michael van Gerwen heeft de groepsfase van de Premier League afgesloten op de eerste plek. Van Gerwen won met 8-6 van Peter Wright, maar was al verzekerd van de hoogste positie na het verlies van Nathan Aspinall tegen Josรฉ de Sousa (3-8) eerder op de avond.

Van Gerwen kan door zijn prestatie 25.000 pond, omgerekend ruim 29.000 euro, bijschrijven op zijn bankrekening en staat vrijdag in de halve finales tegenover Jonny Clayton. Hij klopte directe concurrent Dimitri Van den Bergh met 8-6.

In zijn duel met Wright viel Van Gerwen op met check-outs van 126 en 145. De laatste gooide hij bij een 6-5 voorsprong, waarmee hij de weg plaveide voor de uiteindelijke overwinning.

De andere halve eindstrijd is een herhaling van het duel van vanavond tussen De Sousa en Aspinall, de nummers twee en drie van de ranglijst. De Sousa baarde in zijn gewonnen partij overigens opzien door 120 uit te gooien met drie keer tops.

De finale van de Premier League wordt ook op vrijdag afgewerkt. De winnaar ontvangt bijna 300.000 euro. Wright, James Wade en Gary Anderson zijn uitgespeeld. Wade versloeg Anderson nog wel met 8-6.

  • NOS
    Halve finales en finale Premier League Darts
  • NOS
  • NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl