Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen schudt De Sousa van zich af, Aspinall naar play-offs Premier League

Michael van Gerwen gaat met nog één groepsronde te gaan in de Premier League nog altijd aan de leiding. De 32-jarige Brabander, al zeker van de play-offs om de titel, ontsnapte in de Marshall Arena in Milton Keynes aan een remise tegen José de Sousa en won met 8-6.

Dat het op het eind nog spannend werd, had de koploper volledig aan zichzelf te danken. Beide spelers behielden hun eigen legs, totdat Van Gerwen op 4-4 gas gaf, dankzij een 180 en 140 op 80 uitkwam en via 20, 20 en lastige dubbel-tops De Sousa brak. Toen hij daar twee legs later nogmaals in slaagde en op 7-4 kwam, leek de partij gespeeld.

Die gedachte maakte zich kennelijk ook van Van Gerwen meester, want plots was de concentratie weg. De Sousa brak zijn opponent en kreeg daar op 6-7 opnieuw de kans voor. De Portugees verzuimde echter 100 uit te gooien, waarna Van Gerwen alsnog toesloeg.

Door de overwinning liep Van Gerwen een puntje uit op Nathan Aspinall die tegen Gary Anderson op 7-7 bleef steken. Dat was voor de Engelsman niettemin genoeg om zich als tweede voor de play-offs te plaatsen.

Voor de nummer 1 van de reguliere competitie, die donderdag eindigt, ligt een bonus van 25.000 euro klaar. Op vrijdag zijn de halve finales en de finale.

  • NOS
    Uitslagen Premier League Darts
  • NOS
    Stand Premier League Darts

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl