De politie in Spanje onderzoekt de dood van een 39-jarige man, wiens lichaam in een beeld van een dinosaurus werd gevonden.

Het lichaam werd zaterdag ontdekt in Santa Coloma de Gramenet, een voorstad van Barcelona. Een man en zijn zoon liepen op straat en roken een sterke geur bij het beeld dat van papier-maché is gemaakt. De vader keek door een scheur in het been van de stegosaurus en zag het lichaam liggen.

Brandweerteams kwamen daarop ter plaatse en sneden de dinosaurus open om het lichaam te verwijderen. Het beeld is te zien in dit filmpje:

Volgens lokale media probeerde de man zijn mobiele telefoon te pakken, nadat hij die in het beeld had laten vallen. Hij zou ondersteboven in de stegosaurus zijn gevallen en daar vast hebben gezeten. De politie heeft niet bevestigd hoe de man daar terecht is gekomen en zegt de resultaten van de autopsie af te wachten.

Een politiewoordvoerder zegt dat de man als vermist was opgegeven door zijn familie en dat het er niet op lijkt dat er een misdrijf is gepleegd. Het beeld is inmiddels weggehaald.

STER reclame