Max Verstappen wint de GP in Monaco EPA

De dubbelslag van Max Verstappen in Monaco wordt uitgebreid geanalyseerd in de zesde Formule 1-podcast van dit jaar. De Nederlander kwam zondag overtuigend als eerste over de finish en pakte ook nog eens de leiding in het WK-klassement van de koningsklasse van de autosport.

"Monaco is niet zomaar een grand prix. Hij staat in een rijtje hoor", zegt Formule 1-verslaggever Louis Dekker vanuit de dwergstaat over Verstappen. "Hij is echt groot. Vier pagina's in de krant."

Ferrari verrast

Carlos Sainz kende net als Verstappen een goed weekend. Hij kwam als tweede over de finish. Zijn teamgenoot Charles Leclerc zou de race aanvankelijk vanaf pole-position beginnen, maar de Monegask ging niet van start in zijn thuisrace. Zijn bolide was, na de crash in de kwalificatie, niet op tijd opgeknapt.

"Laten we naar het positieve kijken, de Ferrari's doen weer mee vooraan", zegt Lammers. Dekker is minder optimistisch: "Ik vrees dat dit eenmalig is, dat ze zo competitief waren."

Natuurlijk is er ook aandacht voor het rampweekend van Mercedes. Lewis Hamilton werd zevende en moet Verstappen nu voor zich dulden in het WK-klassement. De Brit beklaagde zich via de boordradio over zijn team en Lammers vindt dat niet chique.

"Als hij gewonnen heeft en succesvol is, staat hij iedereen te bedanken. Hij zou nu zijn excuses aan moeten bieden. Hij heeft het in de kwalificatie gewoon laten liggen", aldus Lammers. Dekker vult aan: "Hamilton was er gewoon niet bij met zijn hoofd. Hij leek een beetje ongemotiveerd en wekte de indruk dat het hem allemaal niet zo boeide."

Ook voor Valtteri Bottas, de andere coureur van de Duitse renstal, verliep het weekend niet op rolletjes. De monteurs konden de rechtervoorband van de Fin niet loskrijgen bij een pitstop, waardoor hij de race niet kon afmaken.

STER reclame