NOS Wielrennen

Van der Breggen dankt Vollering en wint slotrit en klassement in Burgos

Anna van der Breggen heeft de Ronde van Burgos op haar overvolle palmares bijgeschreven. Van der Breggen won de zware slotrit in Noord-Spanje en reed Niamh Fisher-Black daarmee uit de leiderstrui.

Van der Breggen wint Ronde van Burgos, Van Vleuten en Vollering ook op podium

Op zo'n 55 kilometer van de streep brak het peloton in twee stukken. De dertig rensters voorop hadden op vijf kilometer van de meet een voorsprong van anderhalve minuut, maar toen Demi Vollering, ploeggenote van Van der Breggen, op de pedalen ging staan, explodeerde de koers.

Een voor een achterhaalde Vollering de vluchters en achter haar konden alleen kopvrouw Van der Breggen en Annemiek Van Vleuten volgen. De wereldkampioene maakte het voorwerk vervolgens goed af, met Van Vleuten in haar kielzog. Vollering completeerde het Nederlands podium in de slotetappe, Pauliena Rooijakkers zorgde zelfs voor een Nederlandse topvier.

Ook Oranje-klassement

In het klassement eindigde Van der Breggen, bezig aan haar laatste profseizoen en in voorbereiding op de Olympische Spelen, bovenaan met een voorsprong van drie seconden op Van Vleuten en 23 tellen op Vollering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl