Matthijs van Nieuwkerk in gesprek met koningin Máxima
NOS NieuwsAangepast

Interview met Máxima best bekeken tv-programma: ruim drie miljoen kijkers

Het uitgebreide televisie-interview met koningin Máxima is gisteravond door ruim 3,2 miljoen mensen bekeken. Daarmee was het NOS-interview het best bekeken programma van de dag, meldt de Stichting Kijkonderzoek.

De koningin werd ter ere van haar vijftigste verjaardag geïnterviewd door Matthijs van Nieuwkerk. Máxima ontving hem op haar woonpaleis in Den Haag, Huis ten Bosch. In haar werkkamer bespraken ze haar werkzaamheden, de toekomst van haar drie dochters, het verlies van haar zus Inés en haar leven met koning Willem-Alexander. Ook de veelbesproken vakantie naar Griekenland kwam aan bod.

Anekdotes

Het gesprek was uitzonderlijk, want zo'n langdurig één-op-één-interview komt bijna niet voor. Het gaf veel mooie inkijkjes in het leven van de koningin, zeggen koningshuisdeskundigen. "In het interieur, in haar eigen anekdotes, maar ook in haar werk", zegt royaltyjournalist Rick Evers.

Ook de aansluitende, tweede aflevering van Dionne Dichtbij: Máxima op NPO 1 werd goed bekeken. Met ruim 1,6 miljoen kijkers stond het op de derde plaats. Presentatrice Dionne Stax sprak daarin met mensen die de koningin persoonlijk of zakelijk kennen of hebben gekend en reisde daarvoor bijvoorbeeld naar Buenos Aires en New York.

Het interview met de koningin in tien minuten terugkijken? Dat kan hier:

Het interview met koningin Máxima in 10 minuten samengevat

Vandaag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend dat de koningin gisteren ook het Grootkruis van de Huisorde van Oranje kreeg van koning Willem-Alexander. Dat is de hoogste onderscheiding in de Huisorde. Koningin Máxima kreeg die "ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag en als waardering voor haar vele verdiensten voor het Huis", zo meldt de RVD.

In de aanloop naar de verjaardag van de koningin maakte de Rijksvoorlichtingsdienst dit weekend foto's openbaar, gemaakt door koning Willem-Alexander in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Er was al bekend dat ze een velletje postzegels krijgt. Bijzonder is dat er ook een postzegel met een privéfoto bij zit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl