Tyson Fury en Anthony Joshua ANP

De Britse boksers Anthony Joshua en Tyson Fury gaan strijden om de wereldtitel in het zwaargewicht. Op 14 augustus zal de partij gehouden worden in Saoedi-Arabië. Joshua is de wereldkampioen van de IBF, WBO en WBA, de controversiële Fury heeft de kampioensgordel van de WBC in zijn bezit.

In maart maakte de bekende sportpromotor Eddie Hearn al bekend dat Joshua en Fury een contract hebben getekend voor twee onderlinge partijen, die beide dit jaar gehouden moeten worden.

"Ze willen iets heel, heel speciaals creëren dat de wereld gaat verbazen", zei Hearn bij Sky Sports over de organisatie in Saoedi-Arabië. "De vorige keer bouwden ze in zeven weken een stadion voor het gevecht van Joshua met Andy Ruiz jr., waar 18.000 toeschouwers bij waren. Ze hebben ook enkele andere opties, maar ze willen speciaal voor dit gevecht weer een stadion neerzetten."

Eind 2019 heroverde Joshua zijn wereldtitels, door in de speciaal daarvoor gebouwde arena nabij de Saudische hoofdstad Riyad de Mexicaanse Amerikaan Andy Ruiz jr. te verslaan.

De twee wereldkampioenen zullen de miljoenengages bij het eerste duel eerlijk verdelen (50-50). De winnaar kan rekenen op 60 procent bij de re-match, tegen 40 procent voor de verliezer.

STER reclame