Zo'n driehonderd gendarmes zoeken naar de voortvluchtige Fransman AFP

In een bos in de Franse streek Cevennen is een grootschalige zoekactie gaande naar een man die wordt verdacht van het plegen van twee moorden. Zo'n 300 gendarmes zoeken naar de man, die na het neerschieten van twee collega's het bos in zou zijn gevlucht.

Autoriteiten verdenken Valentin Marcone (29) van het doodschieten van zijn baas en een collega, dinsdag in een houtzagerij in het dorp Les Plantiers. Er was een geschil over het werkrooster, schrijven Franse media.

Op Twitter verspreidde de politie een foto van Marcone. Hij heeft mogelijk twee vuurwapens bij zich.

Marcone is nu ruim 48 uur op de vlucht. Hij wordt door de autoriteiten omschreven als een "paranoïde type". Volgens de krant Le Parisien is de man een sportschutter en een jager en kan hij daarom wapens bij zich hebben.

Honderden gendarmes uit omliggende plaatsen doorzoeken het bos. Ze krijgen hulp van eenheden van de antiterrorisme-eenheid, acht helikopters en speurhonden.

Na de schietpartij dinsdagochtend werden bewoners opgeroepen om hun kinderen van school te halen en binnen te blijven. Vier gezinnen uit Les Plantiers zijn geëvacueerd, schrijft France TV.

STER reclame