Nacer Bouhanni
NOS Wielrennen

Twee maanden schorsing voor Bouhanni na gevaarlijke sprint in Loire

De internationale wielerunie UCI heeft de Franse wielrenner Nacer Bouhanni voor twee maanden geschorst. De renner van Team Arkéa-Samsic reed bij de wedstrijd Cholet-Pays de la Loire in maart concurrent Jake Stewart de hekken in.

Bouhanni finishte als derde, maar werd niet veel later door de juryleden van de UCI gediskwalificeerd. Stewart hield aan de actie een breuk in zijn linkerhand over.

De Britse sprinter van Groupama-FDJ haalde na afloop uit naar Bouhanni. "Nacer, ik zou je graag willen vragen wat je op dat moment dacht, maar het is duidelijk dat je geen hersencellen hebt."

Bekijk in de tweet hieronder de actie van Bouhanni.

De disciplinaire commissie van de UCI besloot na een hoorzitting Bouhanni een schorsing op te leggen. Die is met terugwerkende kracht ingegaan op 8 april van dit jaar en eindigt op 7 juni, een kleine drie weken voor de start van de Tour de France.

Ook heeft Bouhanni toegezegd dat hij zal meewerken aan educatieve programma's van de internationale wielerunie.

Dylan Groenewegen

De UCI wil strenger optreden tegen sprinters die hun concurrenten in gevaar brengen, zeker omdat Fabio Jakobsen vorig jaar ernstig gewond raakte na een actie van Dylan Groenewegen. De sprinter van Jumbo-Visma werd daarvoor voor negen maanden geschorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl