Feest bij Leicester City na de 1-2

United verliest, maar alsnog feest in Manchester want City is kampioen

Met nog een paar wedstrijden te gaan in de Premier League en flink wat punten voorsprong op de concurrentie, was het eigenlijk een kwestie van tijd voordat Manchester City zich opnieuw kampioen van Engeland mocht noemen.

Leicester City, dat nog volop strijdt om een plek bij de eerste vier en dus een ticket voor de Champions League, besliste dinsdagavond de titelstrijd door Manchester United op Old Trafford te verslaan, 1-2. Het is voor City de vijfde landstitel in de laatste negen seizoenen.

United, dat als enige nog stadsgenoot City kon achterhalen, keek al na tien minuten tegen een achterstand aan. Na een vlotte aanval belandde een verre voorzet op de wreef van Luke Thomas, die schitterend raak volleerde.

Snel gelijk

Een paar minuten later stond de ploeg van Donny van de Beek, die vanaf de aftrap mocht beginnen, weer op gelijke hoogte. Mason Greenwood kreeg de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied, slalomde langs twee verdedigers en legde de bal in de verre hoek.

Leicester, dat zich niet spaarde voor de FA Cup-finale van aanstaande zaterdag tegen Chelsea, kwam na iets meer dan een uur spelen wederom op voorsprong. Çaglar Söyünc kopte na een corner keihard raak voor de 1-2.

Dankzij de zege staat Leicester nu stevig op de derde plaats. Chelsea (vierde), West Ham (vijfde) en Liverpool (zesde) strijden ook nog om de laatste Champions League-plekken.