In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Politie vindt drugslab op scheepswerf in Angeren

De politie heeft op een scheepswerf in Angeren, ten zuiden van Arnhem, een drugslab gevonden. Dat zat in een zeecontainer die daarvoor speciaal was ingericht.

Het is nog onduidelijk wat er precies in de zeecontainer werd geproduceerd en in welke hoeveelheden. Er is ook nog niemand aangehouden. De politie doet onderzoek en zal daarna het lab ontmantelen.

De politie heeft bij de actie onder meer een gepantserd voertuig ingezet:

Politie-inval in drugslab op scheepswerf in Angeren

De eigenaar van de scheepswerf zegt totaal verrast te zijn door de vondst van het lab. "Ik was onderweg naar een klant toen ik een telefoontje kreeg en hoorde dat de politie de poort wilde openbreken", vertelt Bas Peters van de scheepswerf aan Omroep Gelderland. "Ik ben meteen omgekeerd en toen ik terugkwam op het bedrijf, waren er al overal agenten."

De werf stalt en onderhoudt schepen en verhuurt daarnaast containers. "Mensen gebruiken de containers bijvoorbeeld voor opslag van hun spullen. Ik heb inmiddels in de container gekeken en dat lijken inderdaad drugstoestanden."

Peters verhuurde de bewuste container naar eigen zeggen een maand geleden aan iemand uit Zevenaar. "Hij liet gewoon zijn legitimatie zien. Alles leek in orde, maar die man zie ik dus nooit meer terug, dat is wel duidelijk. Jammer, want ik zou de schade aan de poort wel op hem willen verhalen." Peters zegt geen idee te hebben hoe de politie het drugslab op het spoor kwam.

Advertentie via Ster.nl