De honden Bo en Sunny met Michelle Obama in het Witte Huis in 2016 AFP

De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft bekendgemaakt dat een van zijn honden is doodgegaan. Bo, een Portugese waterhond, woonde van 2009 tot 2017 in het Witte Huis en stond daarom destijds ook wel bekend als "first dog".

"Onze familie is vandaag een ware vriend en loyale metgezel verloren", schrijft Obama op Twitter. De oud-president prijst Bo omdat hij goed kon omgaan met de drukte in het Witte Huis. "Hij kon hard blaffen, maar beet nooit. Hij hield ervan om in de zomer in het zwembad te springen en was fantastisch met kinderen."

Ook deelt hij foto's van Bo in het Witte Huis:

Senator Ted Kennedy gaf Bo cadeau, nadat Barack Obama in 2008 aan zijn dochters had beloofd dat ze na de presidentsverkiezingen een hond zouden krijgen. In 2013 namen de Obama's nog een hond: Sunny.

Bo en Sunny waren regelmatig aanwezig bij evenementen in het Witte Huis, zoals bij de ontvangst van gewonde militairen. Michelle Obama nam ze soms mee om toeristen te verwelkomen in de ambtswoning.

Ook Michelle Obama haalt herinneringen op aan Bo. "Hij was er voor ons als Barack en ik er even tussenuit moesten. Hij liep rond in onze kantoren alsof die van hem waren, steeds met een bal in zijn bek", schrijft ze op Instagram.

Bo was twaalf jaar oud en stierf aan kanker.

STER reclame