Sabalenka wint het graveltoernooi van Madrid ANP

Aryna Sabalenka heeft het graveltoernooi van Madrid op haar naam geschreven. De Wit-Russische won met 6-0, 3-6, 6-4 van Ashleigh Barty, de nummer een van de wereld.

Sabalenka, die in haar vorige vijf duels in Madrid geen set verloren had, blies Barty in de eerste set van de baan. Ze sloeg bijna elke bal kort voor of op de baseline, gaf maar vier punten prijs op haar eigen service en kon slechts op één onnodige fout worden betrapt.

De Australische ging, rustig als altijd, op zoek naar een antwoord en vond dat in lage sliceballen. Dat zorgde ervoor dat Barty de Wit-Russische in het begin van de tweede set kon breken. Sabalenka ging onzekerder spelen, met een toenemend aantal afzwaaiers tot gevolg. Barty bleef solide ogen, won de tweede set en wikkelde haar servicegames in de derde set met ogenschijnlijk gemak af.

Onverwachtse overwinning

De nummer een van de wereld leek af te stevenen op de overwinning en haar serviceverlies bij 4-4, op love nog wel, kwam dan ook totaal onverwachts. Minstens zo opzienbarend was het dat Sabalenka, zichtbaar bloednerveus, de wedstrijd op love uitserveerde.

Twee weken geleden verloor Sabalenka in de eindstrijd van het graveltoernooi in Stuttgart nog van Barty. Haar zege in Madrid, een zogeheten Premier Mandatory-toernooi, is de belangrijkste uit haar carrière.

STER reclame