Schade aan een portiekwoning in de wijk Schiebroek ANP

De politie heeft een 21-jarige man uit Amsterdam opgepakt voor een serie explosies in Rotterdam, afgelopen week. In de nacht van 4 op 5 mei waren een Feyenoord-café en een portiek van een woning doelwit, afgelopen nacht waren er explosies bij wederom een Feyenoord-café en in twee portieken. Dat meldt de politie.

Bij de explosies vielen geen gewonden, maar de schade was groot. De politie zegt dat onderzocht wordt wat het motief is geweest van de verdachte. "Het onderzoek naar deze reeks explosies gaat dan ook onverminderd verder", meldt de politie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Of de explosies te maken hebben met de wedstrijd Feyenoord-Ajax van komende zondag, is onduidelijk. Volgens De Telegraaf zijn tientallen Feyenoord-supporters van plan om in aanloop naar de Klassieker komende nacht meerdere panden in Rotterdam te bewaken.

Leden van de harde kern denken dat er sprake is van een wraakactie van Ajax-hooligans. Drie weken geleden werden Ajacieden op het parkeerterrein van de IKEA in Delft verrast door een grote groep Feyenoord-supporters. Het kwam tot een confrontatie, waarbij 32 mensen werden opgepakt.

STER reclame