1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS SportAangepast

Mercedes domineert vrijdagtrainingen, Mazepin zorgt voor hoofdschuddende collega's

Wie gaat Mercedes dit weekend van de winst houden bij de Grand Prix van Spanje? Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, die in Catalonië laatste vier edities won, zetten vrijdag de toon door in respectievelijk de eerste en tweede vrije training de snelste tijd te noteren.

Max Verstappen kwam in de tweede training door wat technisch malheur (voorvleugel) en een inschattingsfout in zijn 'snelle ronde', waardoor hij geen toptijd kon neerzetten, niet verder dan de negende plaats.

De winnaar van 2016, die toen debuteerde bij Red Bull Racing, eindigde in de eerste testsessie als tweede achter Bottas.

"Over het algemeen denk ik dat we eigenlijk best een goede dag hebben gehad en dat de auto behoorlijk competitief lijkt", was de reactie van Verstappen na afloop. "Er is niets schokkends te melden over beide sessies."

Pro Shots
Lewis Hamilton

Nikita Mazepin heeft veel moeite om zijn draai in de Formule 1 te vinden. De Russische coureur van Haas baarde in de eerste vrije training opzien door opnieuw in de fout te gaan.

De eerste testsessie in Barcelona was amper vijf minuten onderweg toen Mazepin zijn bolide in de grindbak parkeerde. De coureur kon de training vervolgen, maar het incident zorgde direct voor hoofdschuddende collega's. "Mazepin zal nooit veranderen", reageerde Charles Leclerc.

Mazepin heeft inmiddels een reeks aan race-incidenten op zijn naam staan. De Rus verliest tot nu toe herhaaldelijk de controle over zijn bolide. Zo kwam hij bijvoorbeeld bij zijn Formule 1-debuut, bij de Grand Prix van Bahrein, niet verder dan de vierde bocht van de eerste ronde.

Sergio Pérez ontsnapte afgelopen weekend in Portugal aan een crash met Mazepin, omdat de Rus de aanstormende Mexicaan, die op dat moment in de race aan de leiding ging, geen voorrang verleende. Het kwam Mazepin op een tijdstraf van vijf seconden te staan.

De derde vrije training voor de Grand Prix van Spanje staat zaterdag om 12.00 uur op het programma, gevolgd door de kwalificatie om 15.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl