Karsdorp en Van de Beek stonden in de basis

Man United kan nederlaag in Rome lijden en bereikt finale Europa League

Manchester United heeft net als in 2017 de finale van de Europa League bereikt. Toen won het in de finale van Ajax, nu is Villarreal de opponent. United verloor in de halve finales het uitduel tegen AS Roma met 3-2, maar dat was na de 6-2 overwinning van vorige week in Manchester ruim voldoende voor een finaleplaats.

Bij United mocht Donny van de Beek voor het eerst in anderhalve maand weer eens beginnen aan een wedstrijd. Rick Karsdorp stond aan de aftrap bij Roma, dat na de ruime nederlaag in Manchester op voorhand voor een schier onmogelijke opgave stond in het Stadio Olimpico. De ploeg die Ajax in de kwartfinales van de Europa League uitschakelde, moest minstens met 4-0 winnen om een finaleplaats veilig te stellen.

Kansen voor Roma

In de eerste minuten kregen de Romeinen meteen twee grote kansen: eerst moest United-doelman David De Gea redding brengen op een inzet van Gianluca Mancini en uit de daaropvolgende corner werkte Henrikh Mchitarjan de bal in het zijnet.

United speelde wat nonchalant en Roma was beter in de eerste helft, maar vlak voor rust deelde Edinson Cavani een genadeklap uit door op aangeven van Fred de 0-1 binnen te schieten.

Edinson Cavani was na de 1-0 ook goed voor de 2-2

Roma gaf echter nog niet op, wat na een uur spelen resulteerde in de gelijkmaker; Edin Dzeko kopte de 1-1 binnen. Drie minuten later schoot Bryan Cristante ook nog de 2-1 achter De Gea en opeens hoefde Roma nog 'maar' drie keer te scoren in een half uur. Heel even leek dat helemaal niet zo'n gek idee, zeker toen de Italianen nog een enorme kans kregen; De Gea stopte een inzet van Dzeko met meer geluk dan wijsheid.

Een paar minuten later was het opnieuw Cavani die een einde maakte aan de dromen van Roma, dit keer definitief. De Uruguayaan kopte een voorzet van Bruno Fernandes fraai en feilloos in de hoek.

Nicola Zalewski maakte in de slotfase de winnende - eretreffer - namens Roma.

Weer finaleplaats

Voor Manchester United is het de tweede finaleplaats in de Europa League in vier jaar tijd. In 2017 versloegen de Engelsen onder leiding van trainer José Mourinho (komend seizoen de coach van AS Roma) Ajax met 2-0.

De finale van de Europa League wordt op 26 mei gespeeld in het Poolse Gdansk.