De roeiboot wordt uit het water gahaald
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Roeiers voorkomen ternauwernood overvaren te worden door vrachtschip

Bij een aanvaring tussen een vrachtschip en een roeiboot tussen Rijswijk en Voorburg, zijn vijf watersporters in de trekvliet beland. Het ging om leden van een studentenroeivereniging. Ze moesten met onderkoelingsverschijnselen worden nagekeken.

Het ongeluk gebeurde aan het begin van de middag. De schipper van het vrachtschip kwam onder een brug door en zag de roeiboot niet. Volgens een ooggetuige probeerden de studenten naar de kant te sturen, maar werden zij door de harde wind terug naar het midden van de Trekvliet geblazen, meldt Omroep West.

De onderkoelde roeiers kregen een warmtedeken, de beschadigde roeiboot werd door de brandweer uit het water gehaald:

Studenten te water bij aanvaring tussen vrachtschip en roeiboot

Omstanders hebben geprobeerd de schipper te waarschuwen, maar hij kon zijn boot niet meer op tijd laten stoppen. De roeiers besloten daarom uit hun roeiboot te springen, vertelt de ooggetuige. Vier studenten konden zonder problemen de kant bereiken, maar een van de studenten werd bijna overvaren door het vrachtschip.

Het vrachtschip

"Ik dacht even: dit gaat fout", zegt de ooggetuige die zijn hond aan het uitlaten was. De student kon zich net op tijd afzetten van de boot. Op de kant kregen de studenten van de brandweer een warmtedeken. Daarna mochten ze naar huis.

De schipper is erg geschrokken van het ongeluk. "Ik zag ze niet aankomen door die brug. Ik zag iemand zwaaien aan de kant, maar ik krijg zo'n schip niet in een keer stil. Gelukkig raakte niemand gewond."

De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

Advertentie via Ster.nl