Reuters Connect
NOS SportAangepast

Verstappen moet zege aan Hamilton laten in Portugal en eindigt als tweede

In de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 heeft Lewis Hamilton een tik uitgedeeld aan Max Verstappen. Na een overwinning voor hem in Bahrein en een voor Verstappen in Italië, eiste de Brit van Mercedes zondag de Grand Prix van Portugal voor zich op.

Verstappen eindigde als tweede en heeft nu acht punten achterstand op Hamilton in de WK-stand. Dat hadden er zeven kunnen zijn als hem de snelste rondetijd niet was ontglipt in de laatste ronde.

Verstappen dook met frisse banden onder de tijd van de Fin Valtteri Bottas, die vanaf poleposition was gestart en als derde eindigde, maar omdat hij te ver buiten de baan was gekomen, was zijn tijd niet geldig.

  • NOS
    WK-stand
  • NOS
    Verloop WK-punten Hamilton en Verstappen

Nadat Kimi Räikkönen in de tweede ronde van de baan was geschoten na een botsing met Alfa Romeo-ploeggenoot Antonio Giovinazzi, zorgde de safetycar voor het eerste hoogtepuntje van de dag.

Bij de herstart lag Hamilton een beetje te slapen, waarna Verstappen de Brit knap voorbijstak. Niet veel later moest hij zijn plek weer opgeven toen Hamilton met DRS de tweede plaats weer opeiste. Bottas, die van pole was gestart, zag Hamilton even later hetzelfde trucje bij hem uithalen.

Verstappen haalt Bottas in

Verstappen zat vervolgens lange tijd achter Bottas en wist maar geen gaatje te vinden om hem in te halen. Dat lukte uiteindelijk wel nadat beide coureurs waren gestopt. Verstappen ging als eerste naar binnen en toen Bottas een ronde later een seconde langer over zijn pitstop had gedaan, verschalkte de Nederlander de Fin uiteindelijk wel.

AFP
Lewis Hamilton en Max Verstappen in actie in Portugal

Hamilton had op dat moment al een klein gaatje geslagen en zag zijn leidende positie niet meer in gevaar komen. Bottas kroop nog naar de staart van Verstappen, maar motorproblemen wierpen hem iets terug waardoor hij geen aanval meer kon doen op de tweede plaats.

Podiumrecord

Het was de vijftiende keer dat het podium bestond uit het trio Verstappen, Hamilton, Bottas, een record in de Formule 1. Het record werd tot vandaag gedeeld met het trio Nico Rosberg, Sebastian Vettel en Hamilton.

Volgende week staat de Grand Prix van Spanje in Barcelona op het programma. In 2016 schreef Verstappen daar geschiedenis door als eerste Nederlander ooit een Grand Prix in de Formule 1 te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl