VVV dieper in degradatiezorgen na kansloos verlies bij Heracles

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - VVV-Venlo

VVV-Venlo is door een kansloze 4-0 nederlaag bij Heracles Almelo nog dieper in het moeras gezakt. De Limburgers leden hun twaalfde verlies op rij en stevenen in deze vorm af op directe degradatie. Het verschil met nummer zestien FC Emmen, dat zondag op bezoek gaat bij Ajax, is twee punten.

Waar Heracles speelde als een ploeg in vorm, hoopte VVV vooral op een actie van Georgios Giakoumakis. Al in de warming-up werd echter duidelijk dat de van een schorsing teruggekeerde topscorer van de eredivisie verre van fit was en dat bleek ook in de wedstrijd. Toch liet trainer Jos Luhukay de Griek een uur staan.

Georgios Giakoumakis
    Sinan Bakis na zijn openingstreffer tegen VVV-Venlo.
    Heracles viert de 2-0 van Rai Vloet
    Teleurstelling bij VVV-aanvoerder Danny Post (l)

Namens Heracles verscheen de Turkse aanvaller Sinan Bakis wel okselfris aan de aftrap. Na ruim een half uur werd het 1-0 via Bakis, die (na een knappe pass van Robin Pröpper) prima kapte en scoorde. Nog voor rust schoot Rai Vloet een vrije trap fraai binnen, zijn 16de goal van het seizoen.

Na de rust worstelde Noah Fadiga zich op de achterlijn door de VVV-defensie en stelde de verdediger Bakis in staat opnieuw te scoren. In het vervolg kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar de ziel was al lang uit het duel. Wel mocht Bakis vanaf de stip zijn derde maken, nadat de thuisploeg een penalty had gekregen vanwege hands van Arjan Swinkels.

Rai Vloet was in de 80ste minuut vervangen. Kijk hieronder waarom hij daarvan baalde. Kijk over naar de uitleg van VVV-trainer Jos Luhukay over de fitheid van Georgios Giakoumakis.