Julian Nagelsmann zou Bayern München 25 miljoen euro hebben gekost
NOS Voetbal

Bayern haalt Nagelsmann weg bij concurrent en maakt hem 'duurste trainer ooit'

Julian Nagelsmann staat vanaf komend seizoen aan het roer bij Bayern München. De talentvolle trainer heeft een contract voor vijf jaar getekend in Beieren, de Duitse deelstaat waarin hij 33 jaar geleden geboren werd.

Met de komst van Nagelsmann volgt Bayern zijn succesvolle transferbeleid nu ook op de trainersmarkt. De club haalt al jaren de beste spelers weg bij de concurrentie in Duitsland, met Robert Lewandowski, Manuel Neuer en Leon Goretzka als enkele voorname voorbeelden.

'25 miljoen euro'

Nagelsmann komt voor naar verluidt 25 miljoen euro - een recordbedrag - over van RB Leipzig, dit seizoen de voornaamste tegenstrever in de strijd om de Duitse landstitel. In een eerder stadium kondigde Bayern ook al de komst aan van Dayot Upamecano van diezelfde club, Upamecano geldt als een van de grootste verdedigerstalenten ter wereld.

Duurste trainers ooit (volgens de Portugese krant A Bola)

Trainer Van -> Naar Transfersom
Julian Nagelsmann RB Leipzig -> Bayern München 25 miljoen (naar verluidt)
André Villas-Boas FC Porto -> Chelsea 15 miljoen
Brendan Rodgers Celtic -> Leicester City 10,5 miljoen
Rúben Amorim SC Braga -> Sporting Portugal 10 miljoen
José Mourinho Internazionale -> Real Madrid 8 miljoen

Bayern wordt de derde club van Nagelsmann, die al in februari 2016 als hoofdtrainer debuteerde bij TSG Hoffenheim. Met een leeftijd van 28 jaar was hij de jongste trainer in de historie van de Bundesliga, een record dat nog steeds staat.

Nagelsmann leidde Hoffenheim in anderhalf jaar vanuit de degradatiezone naar de Champions League, voordat hij in de zomer van 2019 overstapte naar RB Leipzig. Met die club bereikte hij vorig seizoen de halve finales van de Champions League.

Opvolger Flick

De nog altijd jonge trainer, Bayern-aanvoerder Neuer is twee jaar ouder, is in München de opvolger van Hansi Flick. Die kondigde tien dagen geleden aan te vertrekken, Flick geldt als topkandidaat om na het EK Joachim Löw op te volgen als bondscoach van Duitsland.

In De Staat van Oranje gingen we langs bij Alfred Schreuder, die met Nagelsmann samenwerkte bij TSG Hoffenheim:

Schreuder over 'bijzondere jongen' Nagelsmann

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl