Michael de Leeuw viert feest met de supporters
NOS Voetbal

Emmenheld De Leeuw wil publiek in restant eredivisie: 'Echt een vreugde-explosie'

"Een heerlijke middag hè." Zo blikt FC Emmen-aanvoerder Michael de Leeuw zondagavond in NOS Langs de Lijn terug op de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De aanvoerder van de Drentse ploeg was er zondag met drie doelpunten hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat handhaving van Emmen in de eredivisie weer een stapje dichterbij is.

Zijn ploeg is bezig aan een indrukwekkende opmars. In de winterstop stonden de Drenten nog stijf onderaan, maar door een goede reeks is het inmiddels ADO Den Haag en VVV-Venlo gepasseerd en staat het op de zestiende plaats in de eredivisie.

Onder luid applaus van het publiek vierden de Emmenspelers na het laatste fluitsignaal een feestje. De maker van de hattrick werd op de schouders van zijn teamgenoten genomen. "Het leek wel alsof we ons al veilig hadden gespeeld, maar dat duurt nog wel een paar weken", zegt De Leeuw.

Bekijk hieronder hoe Michael de Leeuw met drie doelpunten belangrijk was voor FC Emmen.

De topscorer van Emmen was blij om te zien dat er afgelopen weekend weer toeschouwers welkom waren op de tribunes. Een beeld dat hij heeft gemist sinds september 2020. "Toen we het veld opkwamen, kreeg ik al kippenvel. En dan zit er nog maar tien procent van wat er in het stadion kan. De hele ambiance die erbij komt kijken. Het was bij ons echt een vreugde-explosie, op het veld en op de tribunes."

Extra boost

Afgelopen weekend werd er in de eredivisie getest met het toelaten van publiek. De KNVB deed na afloop van de speelronde al een nadrukkelijke oproep aan de politiek om de pilotfase met fans te verlengen. De bond ziet graag dat er bij de komende speelronden ook toeschouwers welkom zijn.

En daar sluit De Leeuw zich naadloos bij aan. "De steun van het publiek geeft een extra boost. Publiek, daar voetbal je voor."

Komend weekend gaat De Leeuw met Emmen op bezoek bij Ajax. De Amsterdammers kunnen dan officieel kampioen worden. Desondanks hoopt De Leeuw dat de Johan Cruijff Arena (deels) gevuld zal zijn met publiek.

"Dat maakt het voetbal mooi. Tuurlijk geeft het de thuisploeg een extra steuntje. In de Arena spelen is altijd mooi, maar als er publiek zit wordt het nog mooier. En het zou helemaal mooi zijn als wij daar kunnen stunten", besluit hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl