NOS Sport

Getergde HGC-doelman laat zich zien, Den Bosch blijft op koers voor play-offs

Van der Vens HGC verslaat Rotterdam, maar play-offs zijn niet meer haalbaar

De strijd om het laatste hockeyticket voor de play-offs in de hoofdklasse is nog altijd niet beslist bij de mannen. Den Bosch, dat nu vierde staat, kwam met 1-0 achter tegen Tilburg, maar won toch met duidelijke cijfers: 1-4.

Achtervolger Pinoké maakte een dubbele klapper tegen hekkensluiter Almere, het werd maar liefst 10-0 voor Pinoké. De andere achtervolger, HGC, won met 4-0 bij Rotterdam, dat een paar dagen geleden de derde plek en daarmee de play-offs veiligstelde.

Alle ogen op gepasseerde Van der Ven

Bij HGC waren de ogen vooral gericht op keeper Sam van der Ven. Hij werd onlangs door bondscoach Max Caldas uit de selectie voor het EK en de Olympische Spelen gezet. Iets wat de keeper zelf niet had zien aankomen.

Van der Ven lijkt getergd om Caldas ongelijk te geven. Om te beginnen hield bij Rotterdam zijn doel schoon.

In de video hieronder legt Caldas uit waarom hij de beslissing voor Blaak en Visser heeft genomen.

De keeperskeuze van Caldas uitgelegd: 'Van der Ven is té wisselvallig'

In het eerste kwart kwam HGC op 2-0 bij Rotterdam door doelpunten van de Argentijn Maico Casella. Na rust drong Rotterdam aan en kwam het een aantal keer gevaarlijk in de cirkel bij Van der Ven, maar kostte wat het kost voorkwam de keeper een tegendoelpunt.

Seve van Ass sleepte via een strafcorner genadeloos de 3-0 binnen in de linker kruising. Luuk van Duren bepaalde later de eindstand op 4-0.

Spannende slotronde

Wie het laatste play-off ticket pakt, wordt in de laatste speelronde bepaald. Den Bosch staat met 38 punten op de felbegeerde vierde plek en heeft alles in eigen hand. Pinoké volgt met 36 punten, HGC met 34 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl