Het appartementencomplex in Delden
NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij brand appartementencomplex Delden, burgemeester 'diep geraakt'

Bij een brand in een appartementencomplex in Delden (Overijssel) zijn twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om de bewoners van de woning waar de brand uitbrak. Een van hen werd nog ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis, maar is daar overleden. Brandweermensen vonden het andere slachtoffer in de woning.

De brand brak aan het begin van de nacht uit. Het is nog onduidelijk hoe dat kon gebeuren. De oorzaak van de brand wordt nog door de politie en het team brandonderzoek van Brandweer Twente onderzocht.

Dit zijn beelden van de brand:

Twee doden bij brand in appartementencomplex Delden

De brandweer heeft ongeveer veertig bewoners van het appartementencomplex in veiligheid gebracht. Dat gebeurde deels met hoogwerkers. Ze zijn opgevangen in een zorgcentrum. Een bewoner is na het inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht.

Traumaheli

Het appartementencomplex wordt voornamelijk bewoond door senioren. Volgens de brandweer zijn zo'n tien ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, omdat de situatie "zich ernstig liet aanzien". Uiteindelijk zijn die niet ingezet.

In het gebouw is veel rook- en brandschade. De appartementen zijn onbewoonbaar. Bewoners worden voorlopig opgevangen in een naastgelegen verpleeghuis, een hotel of bij familie.

Burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente zegt "diep geraakt" te zijn door de brand. Ze betuigt in een bericht op de website van haar gemeente medeleven met de nabestaanden van de twee omgekomen slachtoffers. "Ook de andere bewoners van het complex en hun families wens ik veel sterkte toe met het verwerken van deze gebeurtenis." Ook bedankt de burgemeester de hulpdiensten "die in groten getale aanwezig waren en alles hebben gedaan wat in hun macht lag".

Enorm heftige situatie

Ook woningstichting Wonen Delden, de verhuurder van het wooncomplex, is geschokt. "We zijn enorm geschrokken van de situatie hier. Onze aandacht gaat vooral uit naar de nabestaanden van de overledenen", zegt directeur-bestuurder Dave van Zalk tegen RTV Oost.

Bewoners van het appartementencomplex, veelal ouderen die hulpbehoevend zijn, kunnen nog niet terugkeren naar hun woning. "We zijn gelijk ingesprongen om de bewoners op te vangen, want dat is onze allereerste zorg. Het is een enorm heftige situatie voor de mensen", zegt Van Zalk. "Ze zijn enorm geschrokken, maar ze vinden steun bij elkaar." Wanneer de bewoners weer terug kunnen keren naar hun woning, is nog niet duidelijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl