Publiek en Willem II grote winnaar bij degradatiederby in Tilburg

Bekijk de samenvatting van Willem II - RKC Waalwijk

Willem II heeft met 1-0 gewonnen van RKC Waalwijk, maar ergens was de uitslag bijzaak. Voor het eerst in zeven maanden zat er namelijk weer publiek op de tribunes bij een wedstrijd in de eredivisie.

De 2.000 toeschouwers die een kaartje hadden bemachtigd en negatief hadden getest op het coronavirus zorgden al ruim voor de wedstrijd voor een feeststemming in Tilburg en het gezang ging de hele wedstrijd door alsof Willem II in een uitverkocht stadion speelde.

Dit speelweekend is er bij alle eredivisiewedstrijden beperkt publiek aanwezig als onderdeel van een test of sociale activiteiten op een veilige en verantwoorde wijze heropenend kunnen worden.

Supporters leven mee op de tribune bij Willem II-RKC Waalwijk.
    Supporters op de tribune in Tilburg bij het duel tussen Willem II en RKC Waalwijk
    Leeroy Owusu van Willem II in duel met RKC'er Richard van der Venne.
  • NOS
    Doelpuntenmaker Vangelis Pavlidis knuffelt met Pol Llonch na de 1-0 tegen RKC.
  • ANP
    Vangelis Pavlidis na zijn 1-0 tegen RKC Waalwijk.

Willem II was vanaf de start de bovenliggende partij in de degradatiederby en via Sven van Beek dicht bij een doelpunt. De verdediger kopte de bal snoeihard op de lat. Tegen het einde van de eerste helft ging de Tilburgse storm wat liggen en de ruststand was 0-0.

Pavlidis schiet op achterwerk en met scherp

In de tweede helft liet Vangelis Pavlidis eerst nog een kans liggen, maar in de 54ste minuut was hij wel trefzeker. Saíd Bakari verkeek zich op een lange bal van Derrick Köhn, waarna Mike Trésor goed teruglegde op Pavlidis. De Griek schoot eerst op het achterwerk van teamgenoot Wriedt, maar de rebound duwde hij hard in het dak van het doel.

Pavlidis was ook dicht bij de tweede goal van de thuisploeg. Met een prachtige krul plaatste hij de bal buiten bereik van RKC-doelman Kostas Lamprou op de paal. De rebound was een makkelijke prooi voor Lamprou, die een vrije trap van Köhn nog uit de kruising viste.

Kijk hieronder naar de reactie van Willem II-trainer Zeljko Petrovic.

Petrovic opgelucht na zege in degradatiederby: 'Het gevoel is terug'

Bij het slotoffensief van RKC hield doelman Arijanet Muric Willem II op de been, raakte Richard van der Venne via de grabbelende Muric de paal en liet Ché Nunnely na de genadeklap uit te delen.

Met de zege gaf Willem II het publiek een extra reden tot vreugde. De Tilburgers, de nummer vijftien van de eredivisie, kwamen op 25 punten uit 30 wedstrijden, op nog maar één punt van de Brabantse buur RKC.