Benoit Paire AFP

De Franse tennisbond FFT weigert Benoît Paire naar de Olympische Spelen in Tokio te laten gaan. Dat besluit is genomen naar aanleiding van diverse misdragingen van de nummer 35 van de wereld.

Begin vorige maand maakte Paire zich bij een toernooi in Buenos Aires schuldig aan zeer onsportief gedrag. De 31-jarige Paire spuugde, vloekte en spande zich niet volledig in. Na afloop kwam hij met een "ongepaste reactie op social media", zo meldt de FFT.

'Nietsnut'

Paire plaatste op Instagram een overzicht van zijn totale prijzengeld. "Uiteindelijk is het de moeite waard om een nietsnut te zijn", schreef hij bij de afbeelding die duidelijk maakte dat hij al ruim zeven miljoen euro bij elkaar had geslagen.

Omdat het afgelopen week op het masterstoernooi van Monte Carlo weer misging met Paire, besloot de FFT actie te ondernemen.

"Zijn gedrag is ernstig verslechterd sinds het begin van het jaar en komt niet overeen met de waarden van sport en is totaal onverenigbaar met de olympische gedachte", stelde Gilles Moretton, voorzitter van de FFT.

Paire staat bekend om zijn uitspattingen op de tennisbaan, waarbij hij dikwijls zijn frustraties op zijn rackets botviert. Hij was nog niet officieel aangewezen om deel te nemen aan de Spelen, maar komt op basis van zijn huidige ranking wel daarvoor in aanmerking.

STER reclame