Wolfsburg blijft op Champions League-koers, ook achtervolger Dortmund wint

Mede dankzij treffer Weghorst blijft Wolfsburg op Champions League-koers

VfL Wolfsburg ligt nog altijd prima op koers om zich via een topvier-notering voor de Champions League te kwalificeren. De uitbeurt tegen VfB Stuttgart leverde een 3-1 overwinning op, waardoor de derde plaats op Eintracht Frankfurt heroverd werd.

Borussia Dortmund, dat ook nog kans maakt op een toegangsbewijs, won met 2-0 van Union Berlin. De achterstand op Frankfurt bedraagt met nog vier speelronden voor de boeg vier punten. Wolfsburg heeft vijf punten meer.

Casteels ligt dwars

Wolfsburg had het aan doelman Koen Casteels te danken dat het voor rust schadevrij bleef. Al na negen minuten had Sasa Kalajdzic de openingstreffer voor zijn rekening kunnen nemen, maar hij stuitte op de Belgische sluitpost die kort voor rust ook een voet kreeg tegen de schuiver van Tanguy Coulibaly.

Philipp Forster zag zijn strafschop (na een handsbal) gestopt worden door Casteels, waarna hij de rebound hoog over het doel joeg.

De uitblinkende Wolfsburg-doelman Koen Casteels

De gasten waren een stuk effectiever. Xaver Schlager schoot na een kwartier een afgeslagen bal hard in en Wout Weghorst kopte in de 29ste minuut de bal tussen de benen van doelman Gregor Kobel in het Zuid-Duitse doel.

De voormalige spits van Heracles en AZ werd daarmee de derde Nederlander die in een Bundesliga-seizoen tot minstens twintig doelpunten komt. Roy Makaay (22 in 2004/2005 en 23 in 2003/2004) en Klaas-Jan Huntelaar (29 in 2011/2012) gingen hem voor.

Twintig minuten na de pauze schoot Yannick Gerhardt de gasten met zijn 0-3 in veilige haven tegen middenmoter Stuttgart, dat pas in de extra tijd via een van richting veranderd schot van Gonzalo Castro wat terug wist te doen.

Falen Haaland deert Dortmund niet

Achtervolger Borussia Dortmund kwam slecht uit de startblokken tegen Union Berlin. Al na vijftien seconden trof Marcus Ingvartsen vol de lat na geschutter in de Dortmundse defensie.

Een verbeten Erling Haaland bedankt Marco Reus voor diens rake rebound

Voorin wilde het ook al niet vlotten: topscorer Erling Haaland faalde vanaf elf meter. Tot zijn vreugde sloeg Marco Reus, die eerder al een fraaie scoringskans had laten liggen, toe in de rebound.

Halverwege de tweede helft zat het de gasten opnieuw mee toen een vrije trap van Max Kruse richting de bovenhoek zeilde, maar de bal via de vingertopen van doelman Marwin Hitz de paal trof.

Minder fortuinlijk was Mats Hummels die tegen een gele kaart opliep en een schorsing tegemoet kan zien. De ervaren verdediger mist daardoor zondag de confrontatie met concurrent Wolfsburg.

Nadat Haaland kort voor tijd andermaal had verzuimd zijn 24ste competitiedoelpunt van het seizoen te maken, schoot Raphael Guerreiro na een vlotte counter de wedstrijd alsnog op slot: 2-0.