Politie in de omgeving van de school SPS Media

Bij een basisschool in Hengelo die ontruimd was na een anonieme melding, is niets bijzonders aangetroffen. Explosievenverkenners hebben de omgeving verkend, maar het bleek te gaan om loos alarm.

De politie nam de melding die vanmorgen via Meld Misdaad Anoniem werd gedaan "uiterst serieus". De basisschool werd uit voorzorg ontruimd. Van acuut gevaar zou geen sprake zijn. Leerlingen werden tijdelijk opgevangen in een sporthal in de buurt. Ook omwonenden van de school kregen te horen dat ze hun huis moesten verlaten.

Rond het schoolgebouw is geen verdachte situatie meer, meldt de politie. De verschillende hulpdiensten vertrekken langzaamaan weer. Direct omwonenden van de school mogen weer terug naar huis. Ook leerkrachten meldden zich vanmiddag weer bij de school.

Serieus

Een woordvoerder van de politie zegt tegen RTV Oost dat de melding serieus genoeg was om fors op te schalen. "Over die melding wordt geen informatie gegeven, maar het was serieus genoeg om op deze manier te werk te gaan."

Onderdeel van die werkwijze was onder meer de inzet van explosievenverkenners. Die zijn de school binnengegaan en hebben daar onderzoek verricht. Daarbij is niets aangetroffen dat duidt op een directe dreiging. "We zijn blij dat we hen hebben ingeschakeld, omdat je alles wil uitsluiten."

De komende dagen blijft de politie alert, aldus de woordvoerster. "Maar daar zullen de mensen niet veel van merken."

STER reclame