Peter Mueller ANP

Schaatscoach Peter Mueller gaat aan de slag met de Duitse sprintploeg. De 66-jarige ervaren Amerikaan krijgt bij zijn nieuwe werkgever onder meer te maken met Joel Dufter en Nico Ihle.

Mueller, die zelf in 1976 als schaatser olympisch kampioen werd op de 1.000 meter, was al in veel landen actief. Met schaatsers als Marianne Timmer, Jan Bos, Gianni Romme, Shani Davis, Bonnie Blair, Dan Jansen en Håvard Bøkko reeg hij de successen aaneen. Zo begeleidde hij Timmer in 1998 naar haar twee gouden olympische medailles in Nagano.

ANP

Tussen 1988 en 1991 werkte Mueller ook voor de Duitse schaatsbond en van 2016 tot 2018 coachte hij Claudia Pechstein, in aanloop naar de Olympische Spelen van Pyeongchang. De 45-jarige Duitse eindigde als achtste op de olympische 5.000 meter in Zuid-Korea.

Mueller verwacht veel van zijn nieuwe pupillen. "Ik ben ervan overtuigd dat we met twee medailles terugkeren van de Olympische Spelen in Peking", zei de Amerikaan bij zijn presentatie.

Bij de laatste WK afstanden kwamen de Duitse sprinters niet in de buurt van de medailles. Op de 500 meter eindigde Dufter als 9e en Ihle als 22ste. Op de 1.000 meter werden de Duitse sprinters 13e en 20ste. Bij de laatste EK sprint veroverde Dufter het brons.

STER reclame