Persfotografen krijgen steeds vaker te maken met geweld. Dat zeggen twee van hen in deze podcast, naar aanleiding van het incident in Lunteren. Daar werd een persfotograaf die samen met zijn vriendin in een auto zat, omgekiept door iemand op een shovel.

Voorheen werkten veel fotografen alleen, maar steeds vaker gaan ze nu samen naar een klus en letten dan op elkaar. Volgens fotograaf Jeroen Jumelet wordt hij tijdens zijn werk vaak aangesproken door mensen die niet meer geloven in de overheid. Ze noemen hem dan 'een verrader' en ze zien de pers als 'de kakkerlakken van Rutte'.

Schrijver Joris van Casteren deed onderzoek naar eenzaamheid. Volgens hem zijn door de opkomst van internet en sociale media meer mensen eenzaam geworden. Mensen kunnen elkaar door die technologie makkelijker bereiken, maar het fysieke contact neemt af, zegt Van Casteren. En door corona is dat volgens hem alleen maar erger geworden.

En kickbokser Rico Verhoeven knielde voor de koning tijdens de Koningsspelen.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

STER reclame