Pro Shots
NOS Sport

Janssen na bal op zijn oog: 'Ik zet nu echt mijn gezondheid voorop'

Een harde knal. Veel bloed. Jip Janssen zakt naar de grond. "Ik kon helemaal niks zien met mijn linkeroog. Was helemaal in paniek en riep 'Kempi, Kempi (zijn ploeggenoot Robbert Kemperman, red.) ik zie niks meer...'", zegt Janssen een dag na het angstige moment.

In het verloren topduel tussen Kampong en Bloemendaal maakte Janssen vrijdagavond eerst nog de gelijkmaker. Niet lang daarna kreeg de strafcornerspecialist via de stick van Florian Fuchs, die de bal wilde verlengen, snoeihard de bal in zijn gezicht. Na de medische behandeling op het veld kon Janssen zelf het veld aflopen. Hij ging meteen door naar het ziekenhuis.

"Ze hebben allerlei scans en echo's gemaakt. Omdat er nog zoveel bloed in mijn linkeroog zat konden ze nog niet zien wat de schade zou zijn. Vanochtend was het bloed wat weggezakt en kan ik weer vaag wat zien", zegt de nuchtere Janssen.

Behalve wat lichte hoofdpijn gaat het naar omstandigheden goed met de 23-jarige international. "Ik was echt bang dat het klaar zou zijn en ging alles maar relativeren om het dragelijk voor mezelf te maken."

Rust nemen

Janssen, die naar eigen zeggen normaal geen enkele training mist én altijd weer als eerste op het veld staat, neemt nu alle tijd om te herstellen. "Normaal ben ik heel gretig, wil ik niks missen. Maar met zoiets besef je toch dat er belangrijkere dingen zijn dan zo snel mogelijk op dat veld staan. Ik zet nu echt mijn gezondheid voorop."

"Ik moet nu een week op bed liggen en dan kijken we verder. Gisteren was mijn zicht helemaal weg, vandaag is het alsof ik onder water zwem met mijn ogen open zonder duikbril."

Janssen maakt nog deel uit van de trainingsgroep van bondscoach Max Caldas in aanloop naar de EK en de Olympische Spelen. Ook van de bondscoach heeft hij al te horen gekregen dat zijn gezondheid voorop staat.

Pro Shots
Jip Janssen geblesseerd op het veld

Ondertussen wordt de hockeyer overspoeld met berichten. Ook 'veroorzaker' Fuchs maakte zich grote zorgen om Janssen. "Hij was super bezorgd om mijn gezondheid en ik heb veel berichtjes van hem gekregen", zegt Janssen. "Vanuit alle hoeken komen er trouwens berichten, daar ben ik een beetje van geschrokken. Het is bijzonder om te zien hoeveel mensen contact met je zoeken."

Ticket play-offs

Janssen was eerder dit seizoen ongevraagd middelpunt van een heuse corona-rel. Hij speelde eind september tegen Tilburg in de eerste helft mee. In de rust las hij op zijn telefoon dat hij positief was getest. Volgens de KNHB had Janssen in afwachting van de testuitslag in quarantaine moeten zitten en niet opgesteld mogen worden.

Ook overtrad de Utrechtse club de bondsregels door de positieve test van Janssen niet te melden bij de competitieleiding van de hockeybond. Kampong kreeg uiteindelijk begin december drie punten in mindering en een geldboete van 500 euro. Uiteindelijk hebben die drie minpunten het behalen van de play-offs niet in de weg gestaan.

Vorig week stelde de club uit Utrecht de play-offs voor de landstitel veilig door met 3-2 van HGC te winnen.

Kampong stelt play-offs veilig met 3-2 winst op HGC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl