NOS Voetbal

Koeman heeft eerste prijs voor het grijpen, maar ergert zich eerst nog aan Spaanse pers

Koeman weet waar hij staat als Barcelona-trainer: 'Moet prijzen pakken'

In 2008 mocht Ronald Koeman de Spaanse beker al eens omhooghouden als trainer van Valencia. Nu hij aan het roer staat van FC Barcelona hoopt hij dat kunstje vanavond (21.30 uur) te herhalen. Het moet de eerste hoofdprijs van de Nederlandse trainer worden bij de Catalaanse club.

Volgens Spaanse media hangt er veel af van de finale van de Copa del Rey, maar Koeman wil er niks van weten dat zijn toekomst bij de club is gekoppeld aan het resultaat tegen Athletic Club. "Ik vind het vreemd dat ik moet antwoorden op vragen hierover", sprak Koeman geïrriteerd op de persconferentie voorafgaand aan de finale.

"Misschien moet ik het maar accepteren. Ik heb nog een contract voor een jaar. Ik weet dat er altijd druk op staat. Daar kan ik mee omgaan, maar soms begrijp ik het niet."

Trainers Marcelino Garcia Toral (Athletic) en Ronald Koeman

Koeman snapt daarentegen wel dat de ogen van de media op hem gericht zijn, als trainer van de Spaanse topclub. "Ik weet waar ik sta. Ik ben trainer van Barcelona en ik moet prijzen pakken."

Op herhaling tegen Athletic Club

Barcelona verloor in januari de finale van de Spaanse Supercup van Athletic Club, maar won in de competitie wel twee keer van de ploeg uit Bilbao. Als Barcelona vanavond in Sevilla wint, wordt het de 31ste keer dat de Copa del Rey wordt veroverd. De Basken kunnen voor de 24ste keer de Copa del Rey winnen.

In de competitie staat Koeman met Barcelona op de derde plaats. De achterstand op koploper Atlético Madrid bedraagt slechts twee punten. Tussen beide ploegen staat Real Madrid op één punt van Atlético. Vorig weekend verloor Barcelona in Madrid met 2-1 van Real.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl