De Vries Media
NOS NieuwsAangepast

Grote brand verwoest groot deel snoepfabriek Drachten

Een uitslaande brand heeft een groot deel van de snoepfabriek van Continental Candy in Drachten in de as gelegd. Het pand van 100 bij 60 meter is grotendeels verwoest. Doordat het pand is opgedeeld in compartimenten, kon de brandweer het vuur halverwege tegenhouden.

De brand is onder controle, maar de brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met het blussen. Twee kranen zijn het verwoeste gedeelte van het pand uit elkaar aan het trekken, zegt een woordvoerder. "Dat verschaft betere toegang tot het pand."

Rond twee uur vannacht sloegen de vlammen uit het dak van de fabriek:

Snoepfabriek verwoest door brand

De brand brak uit in een magazijn waar allerlei grondstoffen en al geproduceerd snoepgoed lagen opgeslagen, zoals jellybeans. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. In de loodsen was op het moment van de brand niemand meer aanwezig. Elders in de fabriek waren wel twaalf medewerkers. Zij ontdekten de brand doordat ze het brandalarm hoorden. Ze konden allemaal veilig wegkomen.

"Zo'n 40 procent van het pand is compleet verloren", zegt de woordvoerder. "En het resterende deel zal ook enorme rookschade hebben. De rook trekt door het hele gebouw heen, en er staat misschien wel 20 centimeter water in."

Roetdeeltjes

Bij de brand komt ook veel rook vrij. Daarom is vannacht een NL-Alert uitgegeven. Het pand ligt op een industrieterrein, maar ook dicht bij een woonwijk.

Daar zijn roetdeeltjes neergekomen, aldus de brandweerwoordvoerder. "Die kunnen in de restafvalcontainer worden gegooid, was daarna goed je handen", raadt hij bewoners aan.

Continental Candy is in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Bencis en heeft meerdere fabrieken in Nederland. Bij de fabriek in Drachten werken 140 mensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl