Noor de Baat (Amsterdam) en Pien Sanders (Den Bosch) in duel
NOS SportAangepast

Hockeysters Den Bosch kloppen rivaal Amsterdam, Laren wint degradatiekraker

Voor het eerst sinds 26 oktober 2014 hebben de hockeyvrouwen van Den Bosch in en tegen Amsterdam weten te winnen. Noor Omrani eiste in de topper in de hoofdklasse de hoofdrol op door het enige doelpunt voor haar rekening te nemen: 0-1.

Den Bosch is nu de nieuwe koploper. Laren versloeg later op de avond Kampong in een degradatiekraker: 2-1.

Den Bosch nam donderdag vrijwel meteen het initiatief in het Wagener Stadion en dat leverde de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende Raoul Ehren twee strafcorners op. Deze bleven onbenut, maar de intenties van de bezoekers waren duidelijk.

Amsterdam, dat eind oktober 2018 voor het laatst thuis verloor in de hoofdklasse, stelde er in het eerste kwart weinig tegenover. Het gemis van de geblesseerde Eva de Goede (polsblessure) leek zwaar te wegen.

In het tweede kwart viel de verdiende treffer voor Den Bosch. Omrani passeerde keepster Anne Veenendaal met een hoge flats en maakte zo haar zesde goal dit seizoen. Alleen Frédérique Matla en Lidewij Welten scoorden vaker voor Den Bosch.

Noor Omrani

Matla kreeg even later de kans om de 2-0 op het bord te zetten, maar Veenendaal had een katachtige reflex in huis en hield Amsterdam zo in leven.

De thuisploeg kwam in het derde kwart dicht bij de gelijkmaker. De inzet van Fay van der Elst werd echter gestopt door keepster Josine Koning, die met haar ploeggenotes jacht maakte op de zeventiende clean sheet van het seizoen. Een record in de hoofdklasse.

Dat record kon uiteindelijk ook gevierd worden, want Amsterdam wist geen bres te slaan in de defensie van Den Bosch. Beide ploegen, die al zeker zijn van de play-offs om de titel, wisselden zodoende stuivertje op de ranglijst.

Bovendien zette de nieuwe lijstaanvoerder Den Bosch zo een knappe reeks voort in uitwedstrijden. Van alle clubs in de hoofdklasse verspeelde het op vreemde bodem nog geen enkel punt. Bovendien kreeg het ook nog eens geen enkel doelpunt tegen.

Laren leeft nog

Laren (de nummer laatst) zegevierde later op de avond met 2-1 tegen Kampong (de nummer voorlaatst) door treffers van Pam van Asperen en Maxime Kerstholt, waardoor de strijd onderin nog helemaal open ligt. Domper voor Laren was het late gelijkspel van Victoria tegen Bloemendaal (1-1).

In de onderste regionen staan Kampong (14 punten), Victoria (14 punten) en Laren (13 punten) nu binnen één punt van elkaar, met nog drie duels voor de boeg.

Amsterdam en Den Bosch speelden anderhalve week geleden ook al tegen elkaar. Toen in de halve finales van de Euro Hockey League. Den Bosch won ternauwernood:

Den Bosch kruipt door oog van de naald tegen Amsterdam in halve finales EHL

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl