Politie bij de school in Groningen Pronews

In Groningen is vanochtend een middelbare school op last van de politie ontruimd. De school kreeg een dreigement binnen. Waaruit die bedreiging bestond, is niet bekendgemaakt. De politie zegt de kwestie serieus te nemen.

Het H.N. Werkman Stadslyceum in het centrum van Groningen werd uit voorzorg ontruimd. Het is niet bekend hoeveel leerlingen in de school aanwezig waren. De lessen werden online hervat.

"Wij hadden examentraining tot onze teamleider zei: 'De les wordt gestopt. Pak alles maar in'. En toen zijn we door undercover agenten naar buiten begeleid", zei een van de leerlingen tegen RTV Noord.

Serieus

De politie heeft de hele dag onderzoek gedaan op de locatie van de school. "We nemen deze melding ontzettend serieus", zegt een woordvoerder van de politie tegen de regionale omroep. "Daarom hebben we ook ingezet zoals we hebben gedaan."

Er is nog niemand aangehouden. Over de aard van de dreiging wil de politie niets zeggen.

De schoolleiding heeft besloten ook morgen alle lessen online te geven. "De politie is nog bezig met het onderzoek naar de achtergronden van de melding", schrijft de school. "Daarom blijft de aanpak ook morgen: alle leerlingen volgen de lessen volgens het rooster online. De toetsen voor morgen worden naar een later moment verschoven."

Het onderzoek van de politie loopt nog steeds en de politie roept getuigen op zich te melden.

STER reclame