Sevilla viert de 4-3 van Papu Gómez, met rechts Luuk de Jong

Sevilla mengt zich stiekem in strijd om Spaanse titel

Sevilla mag nog stiekem hopen op de Spaanse titel. De ploeg van oud-bondscoach Julen Lopetegui won een spektakelstuk tegen Celta de Vigo met 4-3 en blijft zo in het spoor van de topdrie.

De nummer vier van de ranglijst staat met nog acht wedstrijden te gaan op zes punten van de koploper Atlético Madrid. Ook het verschil met Real Madrid (vijf punten) en Barcelona (vier punten) is te overzien. Wel is het zo dat in Spanje in de eindstand het onderling resultaat leidend is. Barcelona en Atlético wonnen allebei een keer van Sevilla en speelden het andere duel gelijk.

Op 9 mei speelt Sevilla nog tegen Real Madrid, dat eerder dit seizoen ook sterker was. Een dag eerder neemt Atlético Madrid het in Camp Nou op tegen Barcelona.

Tegen Celta de Vigo kwam Sevilla al snel op voorsprong door een doelpunt van Jules Kounde, voordat Iago Aspas twee keer in drie minuten scoorde voor de thuisclub.

Fernando maakte met een van richting veranderd schot gelijk voor Sevilla, maar vlak voor rust scoorde Brais Méndez met een wippertje de vijfde treffer van de eerste helft en zocht Celta de Vigo met een 3-2 voorsprong de kleedkamers op.

In de tweede helft bleven beide ploegen volop aanvallen. Een kwartier na rust kreeg Ivan Rakitic de bal plotseling voor zijn voeten en hij tekende zonder aarzeling voor de 3-3.

Papu Gómez werd met een schot met links de matchwinner voor de ploeg van Luuk de Jong, die na ruim een uur spelen mocht invallen.