Emmen wint van Fortuna Sittard en scoort twee keer uit een strafschop Orange Pictures

Presentator Arno Vermeulen bespreekt in de NOS Voetbalpodcast de afgelopen voetbalweek met commentatoren Jan Roelfs, Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter. De wederopstanding van FC Emmen en de rentree van Arjen Robben zijn de hoofdonderwerpen die de revue passeren.

Bijna niemand geloofde een paar maanden geleden nog in de kansen van FC Emmen om in de eredivisie te blijven, maar dat is nu helemaal anders. De ploeg van trainer Dick Lukkien is bezig aan een inhaalrace en heeft nog maar één punt minder dan nummer zestien VVV-Venlo.

"Ik ben er heilig van overtuigd dat Emmen in de eredivisie blijft", zegt Grueter. Elshoff sluit zich daarbij aan en denkt dat VVV en Willem II aan het eind van de rit gaan degraderen.

Arjen Robben kwam zondagmiddag, na maanden blessureleed, weer in actie voor FC Groningen. Grueter omschrijft de 37-jarige aanvaller als "een sieraad voor het Nederlandse voetbal" en volgens Roelfs komt men voor de Bedumer naar het stadion, zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten.

De opwinding bij Elshoff over de rentree is minder groot. Hij hoopt wel dat de aanvaller er nog een jaartje aan vastknoopt, om de voetballiefhebbers nog echt eens te kunnen vermaken.

Daarnaast is er ook aandacht voor de blessure van Feyenoord-keeper Justin Bijlow, wordt er gesproken over de strijd om plaats twee tussen PSV en AZ en is er een vooruitblik op de returnwedstrijd van Ajax in de Europa League tegen AS Roma, aankomende donderdag.

STER reclame