Matteo Darmian viert zijn treffer
NOS VoetbalAangepast

Inter nadert eerste landstitel sinds 2010, Ajax-opponent Roma spaart basiskrachten

Internazionale heeft in de Serie A zijn elfde overwinning op rij geboekt. De koploper rekende thuis met 1-0 af met Cagliari en heeft weer elf punten meer dan AC Milan, dat zaterdag al won.

Inter is door de overwinning hard op weg naar de eerste landstitel sinds 2010.

Inter moet het hebben van afstandsschoten

Bij Cagliari ontbrak keeper Alessio Cragno door een positieve coronatest. Zijn vervanger, de 24-jarige Guglielmo Vicario, imponeerde bij zijn debuut in de Serie A. Met prachtige reddingen hield hij twee keer Christian Eriksen, Matteo Darmian en Stefano Sensi van scoren af.

Inter speelde afwachtend, hanteerde een laag tempo en werd vooral gevaarlijk met afstandsschoten. Een kwartier voor tijd werd Vicario toch gepasseerd. Na een vlotte aanval schoot Darmian van dichtbij raak.

Vreugde bij Inter-trainer Antonio Conte (rechts)

Juventus, de kampioen van de afgelopen negen jaar, won eveneens in eigen huis en kwam op één punt van AC Milan. De ploeg uit Turijn was met 3-1 te sterk voor Genoa, dat het zonder de geschorste Kevin Strootman moest stellen. Bij de thuisploeg was Matthijs de Ligt de hele wedstrijd van de partij.

Dejan Kulusevski, Álvaro Morata en Weston McKennie maakten de doelpunten voor Juve, dat bij een 2-0 voorsprong een doelpunt te incasseren kreeg van Gianluca Scamacca, een voormalige speler van Jong PSV en PEC Zwolle.

Roma spaart basiskrachten

AS Roma, de tegenstander van Ajax in de kwartfinales van de Europa League, boekte een bescheiden 1-0 overwinning op Bologna, waar Mitchell Dijks en Jerdy Schouten in de basis stonden.

Borja Mayoral, matchwinnaar bij AS Roma

Bij de Romeinen kreeg een aantal vaste krachten rust met het oog op de Europese return van donderdag waarin Ajax een 2-1 thuisnederlaag moet zien weg te werken. Borja Mayoral was de matchwinnaar in Rome.

Stand aan kop Serie A

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl