NOS Sport

Voor het eerst wint vrouwelijke jockey paardenrace The Grand National

Voor het eerst wint vrouwelijke jockey paardenrace The Grand National

Voor het eerst heeft een paard met een vrouwelijke jockey The Grand National gewonnen. Rachael Blackmore kwam met haar paard Minella Times als eerste over de finish op Aintree, de paardenracebaan in Liverpool.

Lang leek het erop dat paard Jett als eerste over de streep zou komen. Jockey Sam Waley-Cohen joeg zijn paard op en de afstand met de rest van het veld werd steeds groter. De vermoeidheid sloeg echter toe en na de 28ste van 30 sprongen werd hij ingehaald.

In de eindsprint bleek Minella Times net wat sneller dan Balko Des Flos met jockey Aidan Coleman en Any Second Now met Mark Walsh op zijn rug.

The Grand National is zonder twijfel de beroemdste paardenrace ter wereld en vindt sinds 1839 met een enkele onderbreking jaarlijks plaats. Met jockey en paard wordt een heel jaar toegewerkt naar deze steeplechase, de afvalrace der afvalraces.

Geen Tiger Roll

De grote afwezige dit jaar was Tiger Roll, het paard dat met zijn zege in 2018 en 2019 hard op weg was een legendarische status te verwerven. Bij een derde overwinning zou hij op gelijke hoogte komen met Red Rum, het enige paard dat er in 172 edities in slaagde drie keer te winnen: in 1973, 1974 en 1977.

De eigenaar van Tiger Roll trok de inschrijving echter in, omdat hij het niet eens was met de toebedeelde handicap. De paarden krijgen verschillende gewichten toegewezen, afhankelijk van de vorm waarin het paard verkeert.

Rachael Blackmore op haar paard Minella Times

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl