Mohamed Salah viert de 1-1 van Liverpool tegen Aston Villa
NOS VoetbalAangepast

Liverpool doorbreekt Anfield-vloek met zege op Aston Villa

Liverpool heeft oor het eerst sinds 16 december weer eens op het eigen Anfield gewonnen. Dankzij een goal van rechtsback Trent Alexander-Arnold in blessuretijd versloegen de Reds Aston Villa met 2-1.

De eerste zeven thuisduels van het seizoen wist regerend kampioen Liverpool nog te winnen, maar daarna ging de ploeg van coach Jürgen Klopp, na twee remises, zes keer op rij onderuit op Anfield. Een enorm contrast met de onneembare vesting die Anfield was. Tot januari van dit jaar was Liverpool bijna vier jaar ongeslagen in eigen huis.

Even op vierde plaats

Villa kwam op 0-1 door Ollie Watkins, die in oktober in de thuiswedstrijd tegen Liverpool (7-2) al drie keer scoorde. Pas na rust kopte Mohamed Salah de 1-1 binnen, nadat doelman Emiliano Martínez een schot van Andrew Robertson nog had gekeerd.

Mohamed Salah kopt de gelijkmaker binnen

Daarna kon het beide kanten op. Toen Trezeguet van Villa de paal had geraakt, sloeg de thuisploeg toch nog toe. Martínez redde knap bij een knal van invaller Thiago, waarna Alexander-Arnold van 20 meter raak schoot. Georginio Wijnaldum was toen al vervangen bij Liverpool. Bij Aston Villa viel Anwar El Ghazi in. De buitenspeler liet na de goal van Alexander-Arnold een kans op de 2-2 liggen.

Chelsea neemt binnen half uur afstand van Crystal Palace

Chelsea boekte een overtuigende 1-4 zege bij stadgenoot Crystal Palace. Na een half uur stond het al 0-3 op het Londense Selhurst Park. De Amerikaan Christian Pulisic opende met een verwoestend schot de score, de Duitser Kai Havertz plaatste de bal subtiel in de hoek en de Fransman Kurt Zouma kopte de derde goal binnen.

Mason Mount (l) en Kai Haverts (r)

Christian Benteke verkleinde de marge in de tweede helft tot twee en Pulisic maakte er in de 78ste minuut met zijn tweede goal 4-1 van. Hakim Ziyech viel in de 83ste minuut in bij Chelsea, Jairo Riedewald werd na een uur vervangen bij Crystal Palace en Patrick van Aanholt speelde de hele wedstrijd.

Door de zege lost Chelsea Liverpool weer af als de nummer vier van de Premier League. Chelsea heeft twee punten meer. De vierde plek geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de Champions League.

Stand aan kop Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl